måndag 1 januari 2018

2018 - Födslovåndorna tilltarNär jag ser tillbaka på 2017 och det år som har varit, så är det två saker som står klart och tydligt på mitt hjärta:

Det ena är den otroligt snabba utveckling, och på det sätt tidens tecken och det profetiska ordet uppfylls mitt framför våra ögon. Man kan bara konstatera, att vi lever i hög profetiska tider. Sanningen är, att dessa tecken är knutna, och är en förberedelse till den tid av nöd som är på väg in över vår värld. Det vi upplever är med andra ord, en tydlig förberedelse till vedermödans tid och avslutningen på denna tidsålder. Vi har i 2017 sett tydliga tecken i världsekonomin, i konflikten mellan USA och Nordkorea, i den oroliga situationen i Mellanöstern, genom naturkatastrofer och våldsamma virusutbrott. Varje enskilt tecken, varje profetisk händelse, och Guds Andes vittnesbörd talar gemensamt om en enda sak: Jesus kommer snart tillbaka!

Det andra är att mitt i detta mörker som går ut över jorden, och mitt i den tid av eskalerande synd och perversion som har gripit tag i människan, ser vi hur Herren förbereder och gör klar sin utvalda brud. I den här världen finns ett folk, som inte har besmittat sig med denna tidens orenhet, men som har avskilt och överlåtit sina liv till Herren. 

Vad kommer härnäst

Alla människor undrar vad som kommer hända härnäst, och vilka fler tidstecken som kommer visa sig i himlen och på jorden här under 2018?

Vi kommer med all säkerhet fortsätta att se födslovåndorna tillta genom Mellanösterns skrämmande utveckling. Vi kommer fortsätta att se världsekonomin skaka i sina grundvalar, och vi kommer att fortsätta att se tidstecken genom naturkatastrofer, massdöd av djur och virus utbrott. Vi kommer fortsätta att höra rykten om krig, där fruktan för ett tredje världskrig stiger, och en militär konfrontation kryper alt närmare. Vi kommer med andra ord, att se födslovåndor som kommer att tillta i både kraft och styrka, något som kommer fortsätta till den dag att Herren  väljer att hämta oss hem.

FN slår alarm

I sitt nyårstal utfärdade FN-chefen Antonio Guterres en kraftfull varning, "red alert", för utveclingen i världen 2018. Det var risken för kärnvapenkrig, ökande nationalism och främlingsfientlighet och klimakriens effekter som det rörde sig om. 

Antonio uttalde sig: -När jag svors in för ett år sedan, vädjade jag om att 2017 skulle bli ett år av fred. Tyvärr blev det helt tvärtom. Nu vädjar jag inte längre utan sänder ut en varning - en "red alert" för vår värld. Konflikter har fördjupats och nya faror har uppstått. Den globala oron för kärnvapen har inte varit större sedan kalla kriget. 

Jag vil samtidigt påminna om, att vi lever i det israeliska året 5777, som just betyder ett år av krig. Det året varar fram till mars 2018, då Israel går in i året 5778. 

Avslutning

Det är inget tvivel om att vi är med hastiga steg på väg mot vedermödans tid, och själva avslutningen på denna tidsålder. Det betyder samtidigt, att vi för allvar börjar närma oss tiden då vi kan förvänta att Herren kommer att hämta sin väntade och vakande brud.

Vi vandrar i tro till Herren – i tro till Herrens villkorslösa kärlek, och till att han vill upprätthålla oss i tider där allting skakar. Vi sätter vårt lit till Herren, att han har hela ändetidens utveckling under kontroll och i sin hand. Vi vet, och utan minsta tvivel, att Herren har förberett ett himmelskt gästabud, en bröllopsfest för sin älskade och från evigheten begynnelse utvalda brud. Vi tror att Herren är oss lika nära nu, som han var vid skapelsens begynnelse, då han utvalde oss i honom. Vi tror att Herrens kärlek är lika stark och oförändrad till sina barn i dag, som då han hängde på korset för 2000 år sedan och bokstavligt talat, tömde sitt hjärta för dig och mig. Vi tror att tiden är väldigt kort, och att Herren mycket snart väljer att hämta oss hem till det himmelska Jerusalem.

Ett välsignat år i väntan på Herrens tillkommelse. Maranatha – Kom dyrbare Herre, Kom. 

Mikael 6 kommentarer:

 1. God fortsättning Mikael!

  Tack för ditt inlägg. Det är alltid en höjdpunkt att läsa.

  Jag tror 2018 blir ett spännande år. Men tyvärr också skrämmande för många. Jag sätter mitt hopp till HERREN!

  Det är härligt att HERREN förbereder sin brud. På vilka sätt upplever du detta? Jag skullle nog säga att jag är en av dem, så jag håller med dig:) Men jag förstår frågan Jesus ställer sig om han kommer "finna någon tro här på jorden när han kommer".(Luk 18:8)

  Guds frid Mikael!

  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Emanuel, och god fortsättning på det nya året!

   Jag tror, att på samma sätt som en vanlig brud förbereder sig, och har sin uppmärksamhet på det kommande bröllopet, så har Guds vakande och väntande brud det också.

   På många ställen i Guds ord, så uppmanar Herren oss, att inte låta något befläcka vår klädnad, eller låta något stjäla vår krona eller oskuldhet i honom. Som vi vet, så önskar fienden att just stjäla kronan och segern i vårt liv, och den önskar att snärja oss i den grad, att vi inte längre kan fullborda vårt lopp.

   Jag tror att Herren önskar en överlåten brud, som bara har sin blick på honom, där vår prydnad, är hjärtats dolda människa (1 Pet 3:4). Den är en brud, som tillsammans med den helige Ande ropar efter brudgummen och säger -Kom.

   Guds rika välsignelse i det nya året, och i väntan på Herrens tillkommelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. God Fortsättning på 2018,

  Ja tidens tecken staplar sig på varandra och det blir mer tydligt för varje dag
  vad som är på väg att hända.

  Vi sätter vårt hopp till Herren att han hjälper och stöttar oss.

  Vänliga Hälsningar

  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,

   Och God Fortsättning och Herrens rika välsignelse till er också i det nya året. Det är spännande att se vad Herren har till oss i det nya året, och på vilket sätt han kommer att fullborda det profetiska ordet.

   Som du skriver - vårt hopp står till vår underbare frälsare och konung.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. ...efter vad jag förstår är vi inne i vedermödan ...halshuggningar, mord, naturkatastrofer och mycket annat som hänt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie,

   Tack för din hälsning. Ja, det finns lite olika meningar om det, när det gäller var i ändetiden vi befinner oss. En del menar att vi redan är inne i den sista årsveckan, och att vi därför börjar närma oss Jesu synliga återkomst när han sätter fötterna på Oljeberget.

   Min tro, är att vi ännu inte har gått in i den sista årsveckan för Israel, eller vedermödans tid om du så vill. Det första som kommer att ske, eller det som sätter igång vedermödan, är avtalet mellan Antikrist och Israel. Det innebär också Antikrist framträdan som jag tror är ryttaren på den vita hästen som sker vid det första sigillet.

   Båda dessa saker har inte inträffat ännu, eller konsekvenserna av den röda eller svarta hästen, även om vi ser mycket hämska saker som det du beskriver. Sedan tror jag som du vet, på ett uppryckande, innan den sista årsveckan, innan Herren fortsätta handla med Israel på ett särskilt sätt, och vi är här fortfarande.

   Hoppas att det gav svar på din fråga?

   Hälsningar

   Mikael

   Radera