tisdag 9 maj 2017

Vi lever i apokalyptiska tider


En gulsotig asiatisk sandstorm är en mäktig syn, den har avgjort nåt domedagsmässigt över sig. (svt.se den 5 maj 2017)

”Gigantiskt isberg, dubbelt så stort som Gotland är på väg att brytas från Antarktis” (svt.se 4 maj 2017)

”Svält av bibliska dimensioner hotar Jemen” (svt.se 4 maj 2017)

Det är här är bara ett utplock av nyheter som möter oss när vi tar del av det som händer runt om i vår värld i dag. Media och journalister använder uttryck som ”apokalyptiska” och ”bibliska dimensioner” för att beskriva karaktären av dessa händelser.

På en och samma gång

Händelser som tidigare hände med jämna mellanrum, inträffar nu på en och samma gång, och bekräftar födslovåndornas tecken som Jesus beskrev dom. Herren talade om rykten om krig, jordbävningar, svält och pest. Stora tecken skulle samtidigt visa sig på himlen, som skulle bekräfta tiden innan Jesu skulle komma tillbaka.

Domedagsmässig sandstorm

En sandstorm har drabbat Kina och beskrivs som något domedagsmässigt. Den här stormen har drabbat en sjättedel av Kina, och har stängt en rad flygplatser. Hälsovarningar har utfärdats, men ett flertal har och bär inga skyddsmasker.

Gigantiskt isberg, är på väg att brytas från Antarktis

En glaciär på Antarktis är på väg att dela sig och skapa ett isberg dubbelt så stort som Gotland. Om den snabba uppsprickningen fortsätter, kan isberget brytas av, och kanske redan här till sommaren. Skulle hela området på Antarktis kollapsa, finns risk för höjning av havsnivåerna.

Svält av bibliska dimensioner i Jemen

Enligt biståndsministern, hotas Jemen just nu av en hungersnöd av ”bibliska dimensioner”, där över två millioner barn behöver omedelbar humanitär hjälp. Unicef uppger, att ett barn dör var tionde minut i Jemen, och att nästan en halv million barn riskerar att dö av svält om de inte snart får hjälp.

Avslutning

Tidstecknen är mer påtagliga i dag än någonsin, och pekar och signalerar om en ny och förestående tid.  Kan vi se och har vi en förståelse för det som Herren försöker visa oss, och kan vi höra Herrens fotsteg som vittnar om Herrens snara ankomst?

Änglarna har satt basunen vid sin mun, och är klara att blåsa på Herrens signal. Vi står inför en av historiens mäktigaste händelser, nämligen uppryckandet av Herrens församling. Han som var och är, är samtidigt den som kommer, och han har lön med till var och en som hör Herren till. Är vi klara för Jesu dyrbara återkomst, och är vi klara till att möta Herren på en brusten sky?


Jesus kommer snart!



Källa:



2 kommentarer:

  1. Guds Frid Mikael,

    Det stämmer mycket bra att det är Apokalyptiska tider.
    Det går inte en dag utan att det händer något.
    I dag tillkom Frost i hela Skåne.
    Snöväder på Öland i Maj, något som inte inträffat sedan 40 talet.
    I Kirunafjällen är det mer snö än på 20 år.

    Vänligen
    J och G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid syskon,

      Ja, det er verkligen något som inte är som det ska i naturen, och det är en utveckling som vi bara har sett tillta de senaste åren. Det är födslovånder, där inte bara vi, men också hela skapelsen som suckar efter Jesu uppenbarelse och en ny himmel och en ny jord.

      Guds rika välsignelse

      Mikael

      Radera